ازدیاد جمعیت بر روی کره زمین نیاز روز افزون به مواد غذایی را طلب می کند، به همین دلیل در سال های اخیر توجه ویژه ای به تحقیق در زمینه افزایش تولید مواد غذایی و بهینه سازی فرآوری و نگهداری آن صورت گرفته است. لازم به ذکر است که علاوه بر افزایش کمی تولیدات غذایی، کیفیت مواد غذایی مصرفی نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. مسأله سوء تغذیه و یا بیماری های منتقله از طریق غذا از مسائل مبتلا به جامعه جهانی می باشد. در میان مواد غذایی، تأمین گروه پروتئینی دارای جایگاه ویژه ای است. نیاز پروتئینی انسان از طریق محصولات گیاهی و جانوری تأمین می گردد و فرآورده های پروتئینی حیوانی در تأمین این نیاز دارای نقش مهمی هستند. لزوم تولید محصول پروتئینی مناسب از نظر کمیت و کیفیت باعث توجه جامعه به علوم دامپزشکی و دامپروری شده است. در کنار این علوم، اهمیت بهداشت مواد غذایی و بازرسی گوشت دام و طیور کاملاً مشخص می باشد.

گروه آموزشی بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه مازندران در سال 1388 با راه اندازی رشته بهداشت مواد غذایی و رشته بهداشت و بازرسی گوشت در مقطع کارشناسی شروع به فعالیت نمود و هدف آن تربیت کارشناسانی است که در زمینه کنترل کیفی و شیمیایی محصولات غذایی و نیز نظارت بهداشتی در زینه های تولید، بسته بندی و عرضه فرآورده های مختلف گوشتی و لبنی صاحب نظر و ماهر باشند.